Укриття на Подолі: суд зобов'язав власника відремонтувати сховище на 450 осіб

У Києві суд зобов'язав балансоутримувача відремонтувати укриття на Подолі, яке знаходиться на вулиці Костянтинівській. Сховище перебуває в аварійному стані, тому переховуватися під час сигналу повітряної тривоги в ньому небезпечно. 

"Перевіркою органів прокуратури та ДСНС України встановлено, що приміщення перебуває в аварійному стані та не готове до використання як споруди цивільного захисту",  зазначили представники прокуратури.

Відповідне укриття досить велике (площа 420 кв.м), у ньому можуть розміститися 450 людей. Оскільки на власників, балансоутримувачів та користувачів захисних споруд цивільного захисту покладено обов’язок утримувати їх у готовності до використання, його необхідно привести до ладу.

Суд підтвердив обґрунтованість вимог прокурора до балансоутримувача. Сховище має бути відремонтовано та приведено у готовність з метою забезпечення належного захисту життя та здоров’я людей.

Раніше ми писали, що за пособництво у розкраданні 800 тисяч гривень на ремонті укриттів у Святошинському районі повідомлено про підозру директору приватного підприємства.

На Київщині вкрали 450 тис грн, які направляли на ремонт укриття у дитсадку