Землетрус у Туреччині

Двох громадян України, які вважались загиблими під час катастрофічного землетрусу у Туреччині, все ж вдалося врятувати з-під завалів. Про це повідомив посол України у Туреччині Василь Боднар.

"Громадяни України — живі! На щастя, за перевіреною інформацією, двох громадян України, які вважалися загиблими у турецькому місті Хатай, було врятовано з-під руїн будинку", — написав він та пообіцяв згодом повідомити деталі.

Раніше про ймовірну загибель двох українців повідомляв речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко з посиланням на турецькі джерела. Він розповів, що також відомо про щонайменше чотирьох постраждалих внаслідок землетрусу українців. Вони отримали легкі ушкодження та не потребували госпіталізації. Постраждалих забезпечили тимчасовим житлом та їжею.

Загалом станом на 7 лютого дипломати розшукали 38 громадян України. Ще 19 українців, які не виходили на зв'язок, продовжували шукати у взаємодії з турецькими рятувальниками. Поки нової інформації щодо їхньої долі не було.

МЗС збирається відправити українських консулів в місто Газіантеп, яке сильно постраждало від землетрусу. Але прибути туди дипломати зможуть тільки тоді, коли дозволить ситуація на тлі оголошеного режиму надзвичайного стану в Туреччині. Консули координуватимуть допомогу громадянам нашої країни, доставлять їм теплі речі та предмети першої необхідності. А на зворотному шляху посольство планує вивезти тих українців, які побажають переїхати до інших регіонів Туреччини.

Станом на ранок 8 лютого відомо вже про 6 957 загиблих внаслідок двох потужних землетрусів у Туреччині. Ще 38 224 людей отримали поранення, повідомляє агенція Anadolu з посиланням на агентство з надзвичайних ситуацій країни. У Туреччині оголосили семиденну національну жалобу за загиблими внаслідок стихійного лиха

У сусідній Сирії, яка теж постраждала від сильних руйнівного землетрусу, кількість загиблих вже перевищила 2500 осіб, поранення дістали понад 4 500 людей. Про це повідомляє Reuters з посиланням на сирійські державні ЗМІ.

Нагадаємо, Україна вирішила направити до Туреччини рятувальників для ліквідації наслідків землетрусу

На півдні Туреччини та Сирії стався потужний землетрус: що відомо