Реєстрація авто
Фото: unsplash.com

Кабмін змінив нормативно-правові акти, завдяки яким українці зможуть замовляти номерні знаки та подати заяву на реєстрацію/перереєстрацію транспортних засобів онлайн. Про це повідомили у МВС.    

Зареєструвати або перереєструвати авто можна буде через Електронний кабінет водія або портал держпослуг "Дія". Треба буде подати електронну форму заяви, яка заповнюється автоматично, з урахуванням відомостей, отриманих з єдиної інформаційної системи МВС. Раніше таким чином можна було лише подати заяву на заміну посвідчення водія через "Дію".  

Прийняті урядом зміни також дозволяють замовляти номерні знаки онлайн — теж через Електронний кабінет водія або застосунок "Дія".

Також був розширений перелік реєстраційних дій, пов’язаних із проведенням держреєстрації, перереєстрації транспортного засобу, які здійснюються без проведення експертного дослідження фахівцями Експертної служби МВС. Крім того, можна буде у зручний для себе час (окремо від реєстрації/перереєстрації) замовити проведення експертного дослідження свого авто та отримати висновок, який буде дійсним протягом 10 днів.  

Зміни набудуть чинності через три місяці після публікації відповідної постанови Кабміну. За цей час Головний сервісний центр МВС спільно з Мінцифри мають розробити відповідний функціонал для реалізації цифрових послуг. Після його впровадження українці зможуть самі обирати, отримувати послугу онлайн чи у сервісному центрі МВС.  

Запрацювали нові правила отримання водійського посвідчення: подробиці