Українську стрічку “Ля Палісіада” покажуть на кінофестивалі у Швеції

Дебютну стрічку "Ля Палісіада" українського режисера Філіпа Сотниченка покажуть на 46-му Гетеборзькому кінофестивалі у Швеції, повідомило Держкіно. 

Фільм потрапив до конкурсної програми імені Інгмара Бергмана — відомого шведського режисера, який започаткував цей конкурс у 2007-му році.

За словами самого Бергмана, нагорода вручається режисеру-дебютанту, "чий фільм досліджує екзистенційну тему з експериментальним підходом до кінематографічних засобів".

Фестиваль триватиме з 27 січня до 6 лютого. 

Події фільму розгортаються в Україні в 1996-му році, за декілька місяців до підписання протоколу № 6 Європейської конвенції з прав людини, який передбачав відмову від смертної кари, яка дісталася Україні в спадок від СРСР. У центрі сюжету — судовий психіатр Олександр і його друг — слідчий Ільгар Сабітов, які беруть участь у заплутаній історії вбивства міліціонера. Знайденого ними злочинця очікує смертне кара. 

Нагадаємо, документальна стрічка "Залізні метелики" про збитий Малайзійський боїнг MH17 потрапила у програму Берлінського кінофестивалю.

Український пригодницький фільм "Максим Оса" вийшов на Netflix