Українську оперу номінували на Премію Королівського філармонічного товариства Великої Британії
Фото: Jon Spaull / British Council

Мультимедійну українську оперу "Чорнобильдорф" номінували на Премію Королівського філармонічного товариства Великої Британії.

Про це пише "УП Життя". Оперу написали українські композитори Роман Григорів та Ілля Разумейко. 

Британська прем’єра опери відбулася під час фестивалю Huddersfield Contemporary Music Festival, який проходив у межах Сезону культури Велика Британія/Україна. Саме "Чорнобильдорф" стала подією-відкриттям фестивалю. 

Українська опера отримала схвальні рецензії британської преси та зібрала аншлаг на фестивалі. Після цього вона потрапила в номінацію в категорії "Опера та музичний театр" Премії Королівського філармонічного товариства.

Королівське філармонічне товариство Великої Британії — одне з найстаріших музичних товариств  світу. Його заснували у 1813 році. А премія присуджується починаючи з 1989 року за живе виконання класичної музики.

Про що опера "Чорнобильдорф"

У 2020 році композитори Роман Григорів та Ілля Разумейко розповіли, що працюють над новим проектом — археологічною оперою "Чорнобильдорф". На її створення надихнули історії Цвентендорфської та Чорнобильської атомних станцій.

"Чорнобильдорф" розповідає про нащадків людства, що пережили серію техногенних та кліматичних катастроф і зараз будують постапокаліптичне поселення на руїнах атомної станції.

Де та коли дивитись фінал Нацвідбору Євробачення-2024