Український стартап модульних будинків привернув 500 тисяч євро інвестицій

Український стартап з будівництва модульних будинків HOMErs привернув інвестиції у розмірі 500 тисяч євро.

Про це повідомив засновник компанії Олександр Степура виданню Sifted.

Нещодавно HOMErs запустила новий завод у Словаччині. Компанія планує побудувати до 100 будинків протягом поточного року та збільшити цю кількість вдвічі в наступному 2025 році. А через п'ять років компанія хоче будувати 1000 будинків на рік. 

HOMErs заснували у 2022 році через нестачу житла, яка виникла внаслідок повномасштабного військового вторгнення росії в Україну. Зараз HOMErs вже побудували 80 модульних будинків для переселенців, більшість — навколо Києва.

Компанія займається створенням модульних будинків з оцинкованої сталі. Будинки повністю оснащені меблями. Вони є пересувними та схожими на конструктор лего. 

Засновники сподіваються, що такі будинки можна підлаштувати й у індустрії відпочинку. Також вони можуть стати частиною вирішення глобальної житлової кризи. Невеликий трикімнатний та повністю мебльований будиночок у Києві коштує $20 000. Житло на чотири одиниці з великими терасами, який вироблятиметься на словацькому заводі, коштуватиме близько €70 000. Модулі можна буде додавати по €1300 за кожен.

Києво-Могилянська академія готуватиме фахівців для відбудови регіонів після війни