Кліп Sera Sheer на пісню Меч
Кадр з кліпу Sera Sheer на пісню "Меч"

Український гурт Sera Sheer випустив кліп в стилі аніме до своєї пісні "Меч", присвячений пригодам столичної скульптури "Батьківщина-мати".

За сюжетом відео, "Батьківщина-мати" оживає, руйнує Арку дружби народів та разом з супергероєм-козаком вбиває чудовисько, яке уособлює путіна. Кліп був намальований художником з Києва Артемом Бірюковим.

Як розповідає фронтвумен гурту Саша Щербакова, робота над треком розпочалась з дитячого синтезатора на Закарпатті, дописували його у готелі в Берліні, а фінальної форми він набув вже у Києві. В той саме день, коли Щербакова почала думати над кліпом до треку, художник надіслав їй короткий сюжет про "Батьківщину-мати", натхнену демоверсією пісні.

"Ця робота має довгу історію, багато рук і одне величезне повідомлення: коли ми всі разом тримаємо меч, у потвори – жодного шансу", — каже Саша Щербакова.

Скульптура "Батьківщина-мати" була відкрита в 1981 році на Печерських пагорбах, вона є частиною Національного музею історії України у Другій світовій війні. Монумент загальною висотою 62 метри зображує жінку піднятими до гори руками. В одній руці вона тримає меч, а в другій - щит із гербом СРСР.

В липні цього року в застосунку "Дія" пройшло опитування щодо того, чим варто замінити герб СРСР на щиті "Батьківщини-матері", в якому взяли участь понад 778 тисяч людей . 85% опитаних проголосували за те, щоб радянський герб на щиті замінили на український тризуб.

Вокалістка Kazka заспівала для волонтерів в Ірпені