Фільм Клондайк потрапив до лонглиста Оскара-2023
Кадр з фільму "Клондайк"

Українська драма "Клондайк" режисерки Марини Ер Горбач потрапила до довгого списку претендентів на премію Американської академії кіномистецтва "Оскар-2023" у номінації "Найкращий міжнародний повнометражний фільм".

Усього лонглист налічує 92 стрічки з різних країн, що претендують на головну кінопремію світу. Ближче до кінця грудня члени кіноакадемії оберуть серед них 15 фільмів, які потраплять до шортлиста номінантів на "Оскар". Переможця ж визначать на 95-й церемонії вручення, яка відбудеться 22 березня 2023 року.

Фільм "Клондайк" розповідає про родину, яка опинилася в епіцентрі подій навколо авіакатастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines, що трапилась 17 липня 2014 року у Донецькій області. Головна героїня Ірина — вагітна та відмовляється евакуюватися зі свого села Грабове, навіть коли його захоплюють озброєні угрупування російських військ.

Нагадаємо, на початку цього року "Клондайк" отримав нагороду за режисуру на фестивалі незалежного кіно Sundance у США. А у вересні український Оскарівський комітет висунув його на здобуття премії "Оскар-2023"

Шон Пенн приїхав в Україну та передав Зеленському "Оскар"