Obimy
Зображення: Obimy

Застосунок незвичайної соцмережі Obimy від українських розробників посів перше місце в магазині додатків App Store у категорії "Лайфстайл". Про це пише видання dev.ua із посиланням на засновника компанії Netpeak Group Артема Бородатюка.

Бородатюк звернув увагу на те, що вже кілька днів поспіль Obimy обганяє за популярністю такі відомі додатки як Tinder, Pinterest, Discord, Zoom тощо. Зростання популярності українського застосунку можна побачити на інфографіці.

Obimy — це незвичайна соцмережа, де замість обміну текстовими повідомленнями можна поділитися емоціями та почуттями з іншими користувачами. Наприклад, там можна віртуально обійняти когось, поцілувати, лизнути чи поділитися своїм настроєм.

Застосунок кілька років тому розробила київська компанія Empat, що спеціалізується на мобільній та веброзробці. За словами голови компанії Жені Залуцького, застосунок він створював для того, щоб перестати сваритися з дружиною. 

Перший варіант Obimy створили за дев’ять місяців, але в ньому ще не було можливості обмінюватися настроєм. На цю ідею Женю знову наштовхнула його дружина. В результаті виявилося, що такі віртуальні емоції об'єднують людей, чим і можна пояснити популярність Obimy.