Арт-розіграш від фонду Воля та Людяність

Стартував арт-розіграш від благодійного фонду "Воля та Людяність" за участю відомих та свідомих українців. Гроші підуть на допомогу Збройним силам України.

До реалізації проєкту долучилася ілюстраторка Марія Кіновіч, яка від початку повномасштабного російського вторгнення росії створила чимало ілюстрацій. Для розіграшу вона разом з фондом обрала п'ять своїх робіт на актуальні теми. Їх розподілили серед амбасадорів української культури: співачок NK, KOLA та Наталії Могилевської, композитора й піаніста Євгена Хмари та шеф-кухаря Юрія Ковриженка.

"Мені здається, що культура у широкому сенсі — це те, що і робить нас людьми. А мистецтво робить життя людей кращим, бо саме через нього можна відрефлексувати те, де не вистачає слів. Ілюстрації для цього розіграшу більше про надію і перемогу, ніж про біль і травматичність усього, що відбувається", — каже Кіновіч.

Розіграш проходитиме таким чином: кожен з амбасадорів проєкту запропонує своїм підписникам зробити донат на суму 200 грн (або 10 євро для європейців) на спеціальний рахунок та залишити коментар під постом з роботою, яка найбільше їм сподобалась. Зробити це можна до 6 вересня включно. Після цього фонд разом із героями випадковим чином обере переможця з-поміж донаторів. Переможець отримає принт від Марії Кіновіч із відповідним сертифікатом унікальності та її підписом.

Мета розіграшу — зібрати 100 тисяч доларів на тактичні аптечки для військових. Прозорість збору коштів буде гарантована фондом і візуалізована на сайті.

"Ми переконані, що наразі лише спільні зусилля є гарантом однієї великої перемоги. Колаборуємося зі свідомими колегами та публічними особистостями, аби тут, у тилу, робити свій мінімум заради загального максимуму. Дякуємо нашим зіркам та, звісно, авторці робіт, Марії, за те, що небайдужі. Крок за кроком — і ми досягнемо своєї головної мети",— коментує директорка фонду Анна Білик.

Фонд "Воля та Людяність" — це спільнота підприємців, які об’єдналася задля допомоги ЗСУ, а надалі планує допомагати відбудовувати економіку країни та підтримувати колег. Команда фонду вже зібрала кошти для купівлі 1344 бронежилетів, 81 рацій, 25 дронів, 10 автомобілів, 170 шоломів та 827 аптечок, трьох теплові зорів та одного ретранслятора для ЗСУ.

Автограф Магатми Ґанді за донат: зоозахисники запустили благодійний аукціон