Команда Урбанина створила першу частину довідника про відбудову міст
Фото ілюстративне: Serhii Tyaglovsky / Unsplash

Команда проєкту "Урбанина" створила першу частину довідника з відбудови міст. Його використовуватимуть під час відновлення зруйнованих внаслідок війни населених пунктів. 

Про це розповіли на сайті проєкту. 

"Щоб пришвидшити роботи, ми створюємо Довідник з відбудови міст, в який увійдуть найкращі світові практики з проєктування та створення комфортних міст. Зберемо типові рішення з проєктування вулиць, впорядкування будинків, планування подвір'їв та багато іншого", — розповідають автори довідника. 

Урбаністи створили першу частину довідника з відбудови міст після війниЗокрема, у першій частині зібрали інформацію про типові елементи профілів вулиць для пішоходів, велосипедистів, громадського транспорту та автівок. Також у цьому розділі описали об'єкти, які розташовуються на вулицях. Усіх їх наповнити детальними тривимірними моделями з точними параметрами, оптимальними матеріалами та прикладами використання у реальних містах. 

Українські урбаністи створили першу частину довідника з відбудови міст після війни"Це лише чернетка першої частини і ми продовжуємо роботу. Нам потрібна ваша допомога, щоб виправити помилки та неточності і зробити довідник ще кращим", — зазначають урбаністи. 

Залишити коментар до першої частини довідника можна за посиланням у Google-документі з повним текстом. Чорнову версію довідника можна переглянути тут

Які європейські міста допоможуть у відбудові Київщини