Українські розробники випустили гру, де треба вижити в російській окупації

Українська компанія-розробник відеоігор Starni Games створила спеціальний благодійний проєкт Ukraine War Stories. Це добірка візуальних новел, що описують перший місяць війни з точки зору цивільного населення. 

В основі проєкту три історії, одна з них — "Гостомель". Друга — про Бучу, в якій один зі співробітників Starni Games Олександр Андрощук провів в окупації тиждень, переховуючись з родиною в підвалі їхнього гаража. Зрештою його сім'ї вдалося безпечно евакуюватися, але перш ніж це сталося, вони встигли на власні очі побачити, що таке російська окупація. Деякі деталі, розказані Олександром, увійшли в сюжет гри. У третій історії розповідається про події у Маріуполі. 

У проєкті є посилання на публікації, які підтверджують описані події, та на найбільші благодійні ініціативи України — це допоможе збільшити пожертви на користь нашої держави від людей з різних країн. 

Багато ігрових проєктів присвячених воєнній тематиці ігнорують страждання цивільного населення та людський вимір трагедії, що відбувається. Наш проєкт дає змогу зануритись у події з точки зору звичайної людини, відчувши на собі безвихідь, безпорадність та жорстокість того, що відбувається навколо. 

Гра повністю безкоштовна. Завантажити її можна тут

Нагадаємо, що на підтримку популяризації українського продукту, Netflix придбав права на сім фільмів, створених в Україні. 

Як не підхопити вірус на комп'ютер або смартфон: рекомендації Держспецзв'язку