Українські посвідчення водія визнаватимуть у ЄС

ОНОВЛЕНО: "Транспортний безвіз – done!", — написав прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Сьогодні Україна таки підписала з ЄС Угоду про вантажні перевезення автомобільним транспортом.

Тепер українським перевізникам не потрібні дозволи для в’їзду в ЄС. 

"Проблема, яка існувала роками та гальмувала наші експортні можливості, тепер вирішена", — каже прем’єр.

За його словами, ця Угода разом із скасуванням мит і тарифів на українські товари дадуть вітчизняному бізнесу зекономити десятки мільйонів доларів і відкриють для української продукції "неймовірні можливості на європейських ринках".

Українські посвідчення водія визнаватимуть у країнах ЄС після підписання угоди про "транспортний безвіз". Документ планують затвердити у середу, 29 червня, повідомив заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм

Підписання угоди відбудеться у французькому Ліоні.

"Більшість з вас навіть не підозрюють, якого масштабу це подія для українських перевізників. Лише один факт щоб ви могли хоча б приблизно уявити. З урахуванням майже пятикратного росту автоперевезень, вже у вересні цього року через нестачу автодозволів експорт українських товарів міг зупинитись мінімум у напрямку двох сусідніх країн. Це сотні мільйонів доларів втрат щомісячно; і більше мільярду - за підсумками року", — зазначив Найєм.

За його словами, угода про "транспортний безвіз" також рятує мільйони європейських споживачів від дефіциту та росту цін на українські товари, а також велику кількість європейських компаній, чиї офіси та виробничі бази продовжують працювати в Україні, і які могли залишитися без можливості вивезти свою продукцію. 

Визнання українських посвідчень водія

Окрім покращення логістики, підписання угоди про "транспортний безвіз" полегшить життя українським водіям. Так, відтепер під час керування автівкою у країнах ЄС, українцям не потрібно буде змінювати посвідчення чи складати додаткові іспити.

Якщо раніше українське посвідчення водія нового зразка визнавали лише у деяких країнах ЄС, а в інших існували обмеження щодо терміну їх використання (до шести місяців), то тепер цих обмежень не буде. 

Де обміняти старі водійські посвідчення: адреси сервісних центрів МВС у Києві