Spinraza

Україна отримала понад 150 флаконів препарату Spinraza. Це один із трьох препаратів, які існують у світі, які застосовуються під час терапії дітей зі спінальною м’язовою атрофією. Отримані флакони розподілили по 30 лікарнях.

Про це повідомляє пресс-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Сьогодні, без перебільшення, важливий день в історії української медицини. Ми не просто отримали дороговартісні ліки, яких ніколи раніше не було в Україні. Ми отримали найцінніше — можливість зберегти життя дітей, які страждають на рідкісні орфанні захворювання. Ми дякуємо донорам, які подарували для наших дітей цей шанс на життя.

За словами Карчевича, українські лікарні вперше отримують такий препарат безкоштовно.

В Україні понад 200 дітей мають підтверджений діагноз СМА. Це одне з рідкісних генетичних захворювань, що характеризується наростальною м’язовою слабкістю у всьому організмі. З віком вона призводить до порушення опорно-рухового апарату та зрештою приковує хворого до інвалідного візка та ліжка. 

Для лікування СМА використовують такі препарати, як Zolgensma, Evrysdi і Spinraza. Препарат Spinraza називають найдорожчою ін'єкцією у світі — один його флакон коштує понад 100 000 доларів. Якщо Zolgensma вводиться у віці до двох років і зупиняє хворобу назавжди, то препарат Spinraza страждаючим на СМА необхідно застосовувати протягом усього життя.

У "Дарниці" розповіли, чи є в Україні дефіцит медпрепаратів