Українські діти-яхтсмени намагалися блокувати яхту Абрамовича в Туреччині
Фото: facebook.com/irina.demiroglu

Російський мільярдер Роман Абрамович намагався перегнати свою 139-метрову яхту з чорногорського порту Тіват до Туреччини, аби уникнути арешту судна після запровадження санкцій стосовно нього з боку ЄС та Великої Британії. Утім у турецькому Бодрумі швартування яхти блокувала група дітей-яхтсменів із України. 

Про це розповів речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук. 

Судячи з фото та відео, діти підпривли на човні до яхти і блокували швартування судна російського мільярдера. У спортсменів був правор України з написом No War — "Ні війні".

"Героїчні юні яхтсмени Одеської області намагалися не дозволити яхті Романа Абрамовича швартуватися в Бодрумі. "Вітрильна команда України" — це діти із Затоки, Сергіївки та інших населених пунктів Одещини, які тренуються у Туреччині", — написав Братчук.

За його словами, усе закінчилося прибуттям поліції, тож яхту довелося відпустити. 

Один із батьків спортсменів В'ячеслав Мадоніч опублікував фото та відео того, як юні українські яхтсмени блокували судно російського мільярдера. 

Фото: Slava Madonich / facebook.com

 

 

Posted by В'ячеслав Мадоніч on Monday, March 21, 2022

У коментарі "Суспільному" директор Чорноморського яхт-клубу Альберт Кабаков розповів, що серед тих, хто блокував яхту Абрамовича, діти 10-18 років. Усі вони приїхали до Туреччини на змагання. Він додав, що за деякий час блокування до спортсменів звернулася берегова охорона Туреччини — вона заявила про незаконність такої акції і змусила припинити блокування. 

Спротив російській окупації, день 26