Українські банки створили спільну мережу відділень

Українські банки створили спільну мережу відділень — POWER BANKING.

Про це йдеться на сайті Нацбанку.

Зазначається, що мережа складається з тисячі відділень, які працюватимуть у разі тривалих відключень світла. Там можна буде:

  • отримати готівку;
  • переказати кошти;
  • обміняти валюту;
  • проконсультуватися у менеджерів з фінансових питань.

"Це виклик для всієї країни, для кожного з нас. За дорученням Президента, уряд та місцеві адміністрації реалізовують проєкт підтримки наших людей, створивши мережу пунктів незламності. Зі свого боку, банки боронять фінансовий фронт і їхня задача —забезпечити безперервність надання банківських послуг. Спільна банківська мережа — це унікальний проєкт та приклад консолідації й партнерства банків України. Адже вони погодились обрати не конкуренцію, а щоденну координацію та обмін досвідом, щоб ми разом ефективно протистояли викликам війни", — розповів голова НБУ Андрій Пишний.

Наразі мережа об’єднує всі 14 системно важливих банків та понад 1000 відділень в усіх регіонах країни. Мапа відділень мережі POWER BANKING регулярно оновлюється на окремій сторінці сайту Національного банку. Там можна знайти дані про мережу, відділення, банкоматний роумінг, поради та відповіді на поширені запитання.

Нагадаємо, на початку грудня в НБУ розповідали про плани створення цієї мережі.