Українські архітектори створили бетонні вуличні укриття DOT

Архітектори з Дніпра Сергій Дербін і Олексій Ятін розробили індивідуальні вуличні укриття DOT, які можуть захистити від пострілів та уламків снарядів. 

Модулі DOT зроблені з армованого бетону марки 400, вони мають форму перевернутої склянки, а у верхній частині є три віконні отвори. Висота такої споруди — два з половиною метри, внутрішній діаметр — два метри, всередині можуть розміститися три людини. 

Модулі можна встановлювати на приватній території, блокпостах, об'єктах критичної інфраструктури, просто на вулицях тощо. Вони можуть використовуватись як укриття від небезпеки та негоди чи як броньований підземний склад воєнного та приватного призначення.

DOT може захистити людей всередині від стрілецьких пострілів, пострілів з гранатомета, осколкових вибухів поруч та від влучання з БТР, якщо він встановлений відповідно до інструкції.

Вартість укриття DOT в базовій комплектації становить 197 тисяч гривень. Повна комплектація з вікнами та дверима коштуватиме 237 гривень. Також додатково можна замовити покриття маскувальним принтом з "пікселем" або принтом у стилі петриківського розпису.

DOT

DOT

"DOT — це в першу чергу про сервіс, миттєвий монтаж, захист та естетику. Налагоджене виробництво у Дніпрі. Доставка та монтаж виробу розраховується індивідуально. Терміни виготовлення виробу — до п'яти днів", — кажуть розробники укриттів.

У Києві планують зробити зупинки-укриття