Кадр з фільму Мати Апостолів
Кадр з фільму "Мати Апостолів"

Українська військова драма "Мати Апостолів" режисерки Зази Буадзе отримала головну нагороду на міжнародному кінофестивалі Asia Film Art International Film Festival (AFAIFF) у Гонконзі. Про це повідомляє Держкіно.

"Мати Апостолів" — це стрічка-присвята матерям воїнів, які пішли захищати Україну в 2014 році. Вона виборола перше місце серед новаторських робіт з Німеччини, Японії, Китаю, Індії, Сполучених Штатів та Гонконгу. Організатори фестивалю кажуть, що були вражені українським фільмом до глибини душі.

"Для України та для нас, творців фільму, ця перемога дуже важлива та символічна. Сьогодні Україна переживає важкі часи (...) Українці платять непомірну ціну за незалежність своєї держави. Ми, представники української кіноспільноти, маємо велику відповідальність нести світу достовірний український наратив", — каже продюсер фільму Дмитро Овечкін.

В основу сюжету фільму "Мати Апостолів" лягли історії жінок, діти яких воювали за Україну у 2014 році. Головна героїня відправляється на окуповану територію в пошуках свого сина-льотчика, чий літак був там збитий. Жінка має милосердний характер та велике серце, і зустріч із нею змінює людей навколо.

Головні ролі у стрічці зіграли Наталія Половинка, Богдан Бенюк, Олександр Пожарський, Світлана Осипенко, Сергій Медін, Станіслав Щокін та інші. Фільм було створено кінокомпанією "Студія "Золоте Руно" за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики та Держкіно.

Ukrainefilms: в Україні створили сайт з базою українських фільмів