Українська авіакомпанія Air Ocean Airlines хоче відновити цивільні польоти

Вслід за Ryanair ще одна компанія заявила про бажання відновити рейси. Мова йде про українського авіаперевізника Air Ocean Airlines.

За словами директора В'ячеслава Гериги, в разі погодження військовими та владою, компанія могла б поновити цивільні польоти з Ужгорода.

"Аеропорт Ужгород розташований біля підніжжя Карпатських гір з боку Словаччини та відносно захищений з боку сходу. Злітно-посадкова смуга має розміри 2038 на 40 метрів, що є достатнім для безпечного виконання злетів і посадок на літаках Ан-148−100Е", — таке обґрунтування авіакомпанія надіслала керівництву країни.

Герига наголосив, що розташування аеропорту дозволятиме літакам відразу після зльоту потрапляти в повітряний простір Словаччини, яка є членом НАТО.

Варто зазначити, що літаки Ан-148 авіакомпанія використовувала до повномасштабного російського вторгнення.

Водночас, каже директор Air Ocean Airlines, якщо відновити польоти з Ужгорода не дозволять, то компанія могла б працювати за кордоном на умовах мокрого лізингу. Вони готові здавати літаки разом з екіпажами в оренду іншим перевізникам.

Нагадаємо, раніше в Повітряних силах ЗСУ відповіли на заяви Ryanair про плани відновити цивільні авіаперевезення в Україну.

Ryanair може відновити польоти в Україну до кінця 2023 року: подробиці