Анжеліка Терлюга
Фото: WKF/Gökhan Taner

Українська спортсменка Анжеліка Терлюга здобула "золото" чемпіонату Європи 2022 з карате, що проходить в турецькому Ґазіантепі. Про це повідомляє "Суспільне Спорт".

Віцечемпіонка Олімпійських ігор у фіналі змагань в категорії до 55 кг зустрілася з олімпійською чемпіонкою Івет Горановою з Болгарії. Саме цій спортсменці Терлюга поступалася у фіналі Олімпіади 2020 року, фіналі Європейських ігор 2019 та на двох чемпіонатах світу. До цього українці ще ніколи не вдавалося виграти у Горанової на великих турнірах.

Але цього разу саме Терлюга вийшла переможницею в цій сутичці. Першою в рахунку повела Горанова, однак українській каратистці вдалося перехопити ініціативу. Протягом матчу Терлюга програвала з рахунком 0:2, але змогла двічі провести прийоми на оцінку "іппон" (3 бали), а також кілька разів спіймати суперницю на контратаках. Зрештою українка перемогла з фінальним рахунком 11:3.

Для Анжеліки Терлюги це — перша медаль чемпіонату Європи за три роки. До цього вона перемагала в індивідуальній першості 2018 року, мала "срібло" у 2016-му та "бронзу" у 2017-му.

Також дві бронзові нагороди Україні принесли Різван Талібов та Аніта Серьогіна. У категорії понад 84 кг Талібов виграв "бронзу" в сутичці зі словаком Томашем Косою, перемігши з рахунком 6:1. А Серьогіна в сутичці за третє місце в категорії до 61 перемогла нідерландку Лінн Снель з рахунком 4:0.

Українець став світовим рекордсменом з важкої атлетики серед юніорів