Українець став найсильнішою людиною вдруге

Український стронгмен Олексій Новіков удруге здобув титул чемпіона на змаганнях Strongman Classic у Лондоні та став найсильнішою людиною світу. Про це повідомили організатори змагань.

Спортсмени змагалися в п'ятьох класичних випробуваннях на силу:

  • Почергове підняття п'яти великих циркових гантелей вагою від 80 до 120 кг. Жоден спортсмен ніколи раніше не досягав останньої 120-кілограмової гантелі, але Новіков і його супротивник Роб Керні таки зуміли підняти всі п'ять. Новікову на це знадобилося лише 38,38 секунди.
  • Утримування двох Геркулесових стовпів (це бетонні стовпи, зроблені у вигляді античних колон — Ред.) вагою 250 кг у кожній руці якомога довше.
  • Підняття двох гігантських дерев’яних колод (150 кг кожна). Спортсменам необхідно було пробігти з ними якомога далі за 60 секунд.
  • Знаменитим силовим подвигом змагання стала 350-кілограмова вісь потяга, яку учасники мали підняти якомога більше разів.
  • Почергове підняття п'ятьох гігантських каменів вагою від 120 до 200 кг.

Новіков переміг, набравши 54 бали, та випередивши своїх суперників — канадця Мітчелла Гупера (42 бали) та американця Евана Сінглтона (41,5) — на 12 очок.

У своїй промові після перемоги українець закликав жертвувати гроші захисникам України, що воюють з російськими окупантами, та вшанувати хвилиною мовчання всіх українців, загиблих від рук рашистів.

Скількох українських спортсменів убили російські окупанти