Кадр з українського фільму "Стоп-Земля"
Кадр з українського фільму "Стоп-Земля"

Український інститут у партнерстві з компанією usheru запустили сайт з базою українських фільмів. На ньому можна знайти понад 600 українських фільмів.

Сайт з базою українських фільмівСайт створений для того, щоб популяризувати український кінопродукт та ширше познайомити з ним міжнародну аудиторію.

Представники ірландської компанії usheru ще на початку війни допомагали Українському інституту створювати сайти-агрегатори для промотування фільмів різних країн. У підсумку, в результаті цієї співпраці з'явився сайт Ukrainefilms

Війна в Україні завдала шкоди всім сферам українського життя, зокрема й кінематографу. Наша команда хотіла б трохи допомогти, тому ми долучилися до розвитку сайту, аби продемонструвати та просувати українську креативну галузь на світовій арені. Дивлячись українські фільми, глядачі усього світу можуть віддати шану українській культурі та підтримати кінопрофесіоналів. Перегляд фільмів ще ніколи не був таким змістовним!

Представники Українського інституту кажуть, що на сайті можна знайти той чи інший український фільм залежно від геолокації людини. "Користувачам пропонують перегляд у кінотеатрах різних країн та міст, якщо йдуть активні покази стрічки або ж онлайн, якщо вона є на VOD-платформах країни перебування", — повідомляється на сайті Українського інституту.

Зараз сайт працює у тестовому режимі.  Перейти на сайт можна за посиланням.

Картину Our Lady of Mariupol продали на аукціоні Saint Javelin