Україна отримала CYBERSEC Award
Фото: thedigital.gov.ua

Україна вперше отримала дві нагороди CYBERSEC Award. Церемонія нагородження відбулась на одному з найбільших заходів з кібербезпеки в Європі СYBERSEC European Cybersecurity Forum. Про це повідомляє Мінцифри.

Організатори відзначили Україну та міністра цифрової трансформації Михайла Федорова двома спеціальними нагородами: "за героїчний спротив російській агресії та захист цифрових кордонів демократичного світу".

Федоров зазначив, що останні роки росія постійно атакувала Україну на кіберфронті. Цілями агресора були державні ресурси, сайти, банківська система, українські ЗМІ. Україні вдавалося відбивати ці кібератаки та посилювали свою кіберстійкість. Проте від початку повномасштабної війни Україна почала не тільки захищатися, а й створила кібервійська для захисту країни.   

"Тому ця нагорода насамперед для всієї кіберспільноти та волонтерів, які сьогодні разом з нами ведуть першу у світі кібервійну. Поки наші сміливі воїни доводили, що так звана "друга армія світу" — це звичайні мародери та вбивці, наша IT-спільнота спростувала міф про росію як найсильнішу кібердержаву", — відзнчив Федоров.

За його словами, заразсвіт спостерігає за абсолютно новим рівнем кіберзагроз, і цифрове протистояння між Україною та росією можна назвати першою світовою кібервійною. 

"Те, що зараз спостерігає світ, не має аналогів у минулому. Це абсолютно новий досвід не тільки для нас, але й для інших країн. Навіть сьогодні, незважаючи на повномасштабну війну, ракетні обстріли та неймовірні руйнування: ми залишаємося технологічною державою. Бо технології важливі не тільки для мене та нашого міністерства", — підкреслив Федоров.

Джамала отримала нагороду від Атлантичної ради США