Україна повернула з полону 215 військових, серед яких — командири "Азова"
Фото: suspilne.media

З російського полону визволили 215 українських захисників. Серед них — 108 захисників "Азовсталі" та 10 іноземців, які воювали на боці ЗСУ.

Про це повідомив Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

Звільнені українські полонені200 українців обміняли на Мудведчука, 5 командирів з полку "Азов" — на 55 російських полонених. 

Звільнені командири з полку "Азов""Денис Прокопенко "Редіс", Сергій Волинський "Волина", Святослав Паламар, Денис Шлега, Олег Хоменко — командири з "Азовсталі" — вони вже перебувають у безпеці. Це результат особистих домовленостей Президента Зеленського з Президентом Ердоганом", — йдеться в повідомленні.Вони будуть перебувати у Туреччині до кінця війни.

Серед визволених українців — прикордонники, моряки, поліцейські, представники нацгвардії, бійці ТРО та інші. 

З полону визволено також Катерину ПоліщукЗ полону визволено також Катерину Поліщук ("Пташка"), Мар’яну Мамонову, Валентину Зубко, Яну Шумовецьку, Зоряну Репецьку, Анастасію Черненьку.

Повний список звільнених з російського полону можна побачити тут.

"Ми повертаємо додому наших людей. Це однозначно перемога для нашої держави, для всього нашого суспільства. А головне – для 215 родин, які зможуть побачити своїх близьких у безпеці", — сказав Президент України Володимир Зеленський.

Рада підтримала добровільний військовий облік жінок у першому читанні