Україна ЄС
Фото: eu-ua.kmu.gov.ua

На офіційному Євроінтеграційному порталі опублікували повну версію опитувальника Євросоюза для набуття Україною статусу кандидата в ЄС та українські відповіді на нього.

Опитувальник складається з двох основних частин та налічює сотні запитань стосовно українського політичного устрою, законів, економіки, громадянських прав, фінансової системи, боротьби з корупцією, судової системи, опадаткування, ринку праці, екології тощо. Фактично він охоплює майже усі аспекти соціального та політично життя в Україні. Усі запитанння та відповіді записані англійською мовою.

Нагадаємо, 28 лютого Україна офіційно подала заявку на вступ до Євросоюзу. Це сталося за чотири дні після того, як росія розпочала повномасштабне вторгнення в нашу країну. Заявку 

В квітні Україна отримала опитувальник, заповнення якого є необдіхдним кроком для оцінки спроможності країни отримати статус кандидата у члени ЄС. Першу частину опитувальника Україна заповнила та відправила Єврокомісії в середині квітня, а другу — на початку травня. 

На початку червня Європарламент підтримав резолюцію з рекомендацією надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС. А напередодні, 17 червня, Єврокомісія офіційно рекомендувала надати Україні статус кандидата на вступ до Євросоюзу. Офіційне рішення щодо надання Україні статусу кандидата мають ухвалити на саміті лідерів ЄС, що відбудеться 23-24 червня.

В Україні адаптували водійські посвідчення до стандартів ЄС