комікс про Азовсталь

Видавництво Uacomix спільно з видавництвом Inker опублікували третій випуск соціального коміксу INKER. 

Про це повідомляється на сторінці Uacomix в Instagram.

Випуск присвячений "Азовсталі" — одному із найпотужніших металургійних комбінатів Європи, що з російським вторгненням перетворився на сталевий прихисток для тисяч військових і цивільних. А також про Незалежність, за яку українці борються щодня. 

"Темою третього випуску INKER став завод "Азовсталь", його захисники, боротьба, зброєю якої може бути не лише автомат, а й кохання. Це документальні історії, зібрані журналістами. Потім ми їх адаптували до коміксів. Усі випуски опубліковані у вільному доступі, випускати їх на папері у продаж поки не плануємо", — розповів "Нашому Києву" один зі сценаристів коміксів INKER Олексій Чорний.

У випуск увійшли чотири історії:

  • "Я боротимусь за тебе" — історія кохання Катерини та Дениса “Редиса” Прокопенків. Історія про те, що нічого не спинить люблячу жінку, коли життя її коханого під загрозою. Навіть якщо треба буде дійти до самого Святого Престолу.
  • "Бомбосховище" — історія про Анну та її чоловіка, який незадовго до повномасштабної війни з росією пішов працювати на "Азовсталь". Хто тоді міг передбачити, що всього за кілька місяців її чоловік знову візьме до рук зброю, а сама Аня з новонародженим сином ховатиметься у підземеллях новоствореної фортеці.
  • "Тітка суп" — Наталя з чоловіком все життя пропрацювали на "Азовсталі", а тепер їм довелося ховатись у катакомбах заводу від російських ракет. Але найважче у цій ситуції для Наталії не обстріли та вибухи. Її серце не витримує вигляду голодних дітей, які змушені харчуватися пісною кукурудзяною юшкою. Жінка вирішує діяти креативно.
  • "Злітай в пекло і повернись" — офіцеру розвідки та його групі треба доставити зброю захисникам "Азовсталі" та забрати звідти важкопоранених. Все б нічого, але для цього треба пролетіти на гелікоптері більше ніж 100 кілометрів над ворожою територією, де за кожним кущем може ховатися ППО. А потім — повернутися.

Почитати всі історії третього випуску коміксу INKER можна за посиланням.

Комікси про війну та життя: вийшов другий випуск журналу INKER