Свята покровителька неможливого
Фото: кадр із фільму "Свята покровителька неможливого"

Цими вихідними, 13 та 14 серпня, у кінотеатрі "Жовтень" покажуть дебютний повнометражний фільм співзасновника галереї The Naked Room Марка Вілкінса "Свята покровителька неможливого".

Про це повідомляється на сторінці кінотеатру у Facebook.

"Свята покровителька неможливого" (The Saint of the Impossible) — історія двох близнюків, нелегальних мігрантів з Перу, які живуть у Нью-Йорку та закохуються в хорватську дівчину, що теж перебуває у місті нелегально.

За словами Марка Вілкінса, його фільм займається "деконструкцією американської мрії. Стрічка "Свята покровителька неможливого" розвінчує легенду про те, що якщо людина наполегливо працює, вона може стати з посудомийки мільйонером незалежно від етнічної приналежності, статі чи релігії. Марк зазначає, що ця легенда спрацьовувала лише деякий час.

"Сьогодні це спокуслива обіцянка: працюйте у нас за пʼять доларів на годину, і ви станете наступним Біллом Ґейтсом. Це людей принижувати себе несправедливою роботою та жахливими умовами життя. Але мрія також означає надію на краще життя. Я вважаю, що кожна людина заслуговує шанс на хороше життя. На жаль, там, де є надія, є спокуса та зловживання», — поділився Вілкінс у коментарі для DTF Magazine.

Також режисер розповів, що як і його герої є іммігрантом — колись він був іммігрантом у Нью-Йорку, а тепер він є іммігрантом в Україні.

"Те, як ми приймаємо і навіть критикуємо іммігрантів, які змушені покинути свої домівки — це жорстоко. Як привілейований іммігрант, я хотів зняти фільм про іншу сторону імміграції", — розмірковує Марк.

Під час написання сценарію та планування зйомок Вілкінс перебував у Києві, тут же режисер шукав актрису на головну роль. Монтували "Святу покровительку неможливого" також у Києві. Назву-логотип й фінальні титри для фільму створили дизайнери з українського брендингового бюро Molt, також до роботи над стрічкою долучився київський продакшен Cinnamon VFX. За словами Марка, однією із "героїнь" стрічки стала футболка від Syndicate Kyiv.

Марка Вілкінс мешкає у Києві з 2016 року. Він співзасновник галереї сучасного мистецтва The Naked Room, заміського сучасного котеджу The Riverbird’s Nest та гастроспільноти "Рейтарська Circle".

Коли: 13 серпня, 16:10; 14 серпня, 17:20.

Де: кінотеатр "Жовтень", вул. Костянтинівська, 26.

Скільки коштує: 95 – 105 грн.

Фото з "Азовсталі", спектакль за творами Жадана, перегляд серіалу "Спалах": куди піти у Києві 12-14 серпня