український трамвай у Відні
Фото: ukrinform.ua

У столиці Австрії, Відні, почав курсувати трамвай з унікальним дизайном та QR-кодом рахунку підтримки українців. Дизайн трамвая розробила графічний дизайнер з харківської компанії "Студія Графпром" Марія Нозарян. 

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Український" трамвай упродовж трьох місяців курсуватиме на маршруті №42, який стартує від центральної вулиці Рінгштрассе. За допомогою QR-коду, розташованого на трамваї, можна зробити донат на спецрахунок посольства України та таким чином підтримати українців.

Дизайн трамвая пов’язаний з мистецькою спадщиною Георгія Нарбута, який понад 100 років тому працював над брендуванням Української держави, використовуючи національні візуальні елементи. 

український трамвай у Відні

Проєкт реалізувала українська громада Відня за підтримки посольства України в Австрії. Мета проєкту — за допомогою айдентики нагадувати жителям та гостям Відня про війну росії проти України.

Активісти планують реалізувати проєкт в інших європейських країнах. Незабаром громадський транспорт з українською айдентикою може з'явитися у Вільнюсі, Ризі та Стокгольмі.

У закордонних супермаркетах створюватимуть полиці з українськими продуктами