У Великій Британії відреагували на забудову озер на Осокорках: подробиці

Британці зі світової природоохоронної організації World Wetland Network закликали Володимира Зеленського зберегти екопарк на Осокорках. Про це повідомив Дмитро Перов у Facebook.

Виконавчий директор організації Кріс Ростронд надіслав лист президенту України. Він зазначив, що війна нищить не тільки життя людей, будинки, а й екосистему. Проте існують фактори, які також завдають шкоди довкіллю, але на них можна вплинути. Зокрема, це стосується забудови озер на Осокорках.

Збереження цілісних природних комплексів, що не зазнали втрат має стати пріоритетом державної політики.

Також природоохоронець нагадав про Рамсарську конвенцію, згідно з якою необхідно охороняти водно-болотні угіддя, які мають міжнародне значення. Вони є середовищем існування водоплавних птахів.

У Великій Британії відреагували на забудову озер на Осокорках: подробиціОскільки Україна зобов'язалася виконувати норми міжнародної конвенції, озера на Осокорках забудовувати не можна.

Нагадаємо, що відповідна територія має природно-заповідний та природоохоронний статус, але будівельна компанія Stolitsa Group розпочала будівництво ЖК на березі озер Тягле та Небреж.

Раніше ми писали, що київська влада дозволила будувати ЖК H2O біля екопарку "Осокорки".

Заказник "Троєщинські луки" площею 375 гектарів остаточно захистили від забудови