Щоденник 12-річної харків'янки про війну в Україні надрукують у Великій Британії
Скріншот із відео

Британське видавництво Bloomsbury випустить книгу "Ви не знаєте, що таке війна: Щоденник дівчинки з України" із записами зі щоденника 12-річної харків'янки Єви Скалецької. У своєю щоденнику дівчинка описувала власну історію під час бомбардувань Харкова та евакуації із міста.

Упродовж 12 днів Єва записувала у щоденнику свої враження та переживання в охопленому війною Харкові. Зокрема, дівчинка розповіла про те, як разом із бабусею переховувалася у тісному підвалі під час російських обстрілів, слідкувала за оновленнями друзів у соцмережах та евакуйовувалася до Дубліна. Записи вона вела щогодини. 

"Її розбудили вранці жахливі звуки обстрілу. Росія вторглася в Україну. Улюблений харківський дім перестав бути безпечним притулком. Саме тоді, коли вона та її бабуся були змушені шукати прихисток у вологому тісному підвалі, Єва вирішила записати свою історію. І це історія, яку має почути світ", — зазначали у видавництві. 

Кожен запис зі щоденника у майбутній книзі планують доповнити заголовками новин зі світових медіа, які виходили у той чи інший день. Також до створення книги долучили харківську ілюстраторку Ольгу Штонду, яка намалює детальні карти подорожі Єви та її бабусі із Харкова до Дубліна. 

Вихід книги запланований на 25 жовтня. "Щоденник дівчинки з України" можна буде придбати у друкованому або електронному форматі. Вартість — 10 фунтів стерлінгів (близько 362 гривень). Зробити попереднє замовлення вже можна на сайті видавництва Bloomsbury. 

Syndicate та "Наш Київ" випускають колекцію футболок з малюнками дітей