Марш за права тварин
Ілюстративне фото: 5.ua

В суботу, 8 жовтня о 14:00 у Варшаві відбудеться Марш порятунку тварин від війни в Україні. Тим самим українська зоозахисна організація UAnimals має намір повернути увагу світової спільноти до проблеми тварин, які постраждали від повномасштабного російського військового вторгнення.

Про це повідомляється на сторінці заходу у Facebook.

"Щодня тисячі українських тварин вмирають у жахливих умовах від голоду, зневоднення та поранень. Вони страждають від повномасштабної війни, розв’язаної росіянами. Ситуація жахлива і в зонах бойових дій, і в населених пунктах, підконтрольних Україні, але які постійно обстрілюють російські війська, і на тимчасово окупованих територіях, і на вже звільнених. За більш як пів року ми врятували, нагодували, евакуювали та прихистили близько 200 тисяч тварин", — розповіли правозахисники.

Марш за права тварин проходив щороку у багатьох містах України. Проте цього року через міркування безпеки організатори вирішили провести захід у Варшаві. Крім того, зараз за кордоном є багато українців, які можуть приєднатися до маршу.

Також UAnimals запрошують волонтерів, які хочуть допомогти із проведенням Маршу за права тварин. Ті, хто має бажання допомогти тваринам, можуть заповнити анкету за посиланням.

Коли: 8 жовтня о 14:00.

Де: Варшава, Палац Культури і Науки (plac Defilad 1, Warszawa). 

Нове життя для чотирилапих: як і чому варто взяти тварину з притулку