На вулиці Ярославів Вал у Києві законсервували вхід до Будинку з хлібною лавкою 1860 року

На вулиці Ярославів Вал, 27 столичні активісти законсервували вхід до історичної будівлі 1860 року. Йдеться про Будинок з хлібною лавкою в центрі Києва, який є пам'яткою архітектури місцевого значення.

На вулиці Ярославів Вал у Києві законсервували вхід до Будинку з хлібною лавкою, який є пам'яткою архітектури 1860 рокуПро це повідомив пам'яткоохоронець Дмитро Перов у Facebook.

Будинок довгий час перебував у занедбаному стані й почав руйнуватися.

На вулиці Ярославів Вал у Києві законсервували вхід до Будинку з хлібною лавкою, який є пам'яткою архітектури 1860 рокуЗазначається, що півроку тому комунальники почали проводити протиаварійні роботи, внаслідок чого історична садиба втратила частину внутрішніх перекриттів та отримала пробоїну з внутрішнього боку. Крім того, будівля залишалася відкритою й туди могли потрапити безхатьки. Активісти зі спільноти "Спадщина" закрили усі двері будинку та заколотили вікна. 

На вулиці Ярославів Вал у Києві законсервували вхід до Будинку з хлібною лавкою, який є пам'яткою архітектури 1860 рокуНа вулиці Ярославів Вал у Києві законсервували вхід до Будинку з хлібною лавкою, який є пам'яткою архітектури 1860 рокуЦей будинок зберігся майже у первісному стані. Він один із найстаріших на вулиці Ярославів Вал. Проте наразі Будинок з хлібною лавкою знаходиться в аварійному стані та потребує ремонту. 

Раніше ми писали, що у Києві відновили оригінальний вітраж на одній з найстаріших аптек міста.

У "Київрекламі" показали вивіску, розміщену стильно й за правилами: фото