Де знаходиться скульптура на честь НАТО у Києві

У Києві, 16 травня 2024 року, встановили скульптуру, присвячену 75-й річниці НАТО. Вона знаходиться на Європейській площі біля будівлі Національної філармонії України.

Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики України.

Скульптура на честь НАТО у Києві на Європейській площіМонумент урочисто відкрили представники НАТО разом з громадською організацією "Спільна Перемога".

Де встановили скульптуру на честь НАТО у КиєвіСкульптура на честь НАТО — це дівчина у вінку, що тримає парасольку. Її зробили у синьому кольорі, як прапор Північноатлантичного альянсу. Поряд з нею розмістили назви країн, які входять в НАТО.

"Україна потребує захисту, але водночас вона також захищає НАТО. Ми не даємо ворогу пройти далі. Скульптура на Європейській площі, яку ми сьогодні відкриваємо, є символом тісної співпраці України та НАТО. Вона присвячена 75-ї річниці від заснування альянсу", — наголосив заступник Міністра культури та інформаційної політики України Тарас Шевченко. 

Скульптуру на честь ювілею НАТО у Києві: де шукатиТакож в цей день відбулась неформальна зустріч з представницею Генерального секретаря НАТО Марі-Доха Безансон, а також провели концерт у філармонії. 

У Києві встановили скульптуру на честь 75-й річниці НАТО: адресаНагадаємо, що 29 квітня 2024 року до Києва з неанонсованим візитом прибув генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Європарламент закликав прийняти Україну в НАТО