У центрі Києва провели перформанс, присвячений цивільним ув’язненим

У Мистецькому переході на Хрещатику, 38 провели перформанс, присвячений цивільним ув’язненим. Презентація відбулася в рамках проєкту "Будь ласка, звільніть пташок!".

У центрі Києва створили інсталяцію з дерев’яних піддонів, яка уособлює клітку. Всередині цієї умовної клітки помістили акторів, мета яких була передати атмосферу, в якій постійно перебувають наші громадяни у полоні.

"Перформанс націлений на привернення уваги до цієї надважливої теми, як для нашого суспільства так й європейського. А також, пропагує повернення всіх наших людей додому — без умов та обмінів. Адже, без цього не буде справжньої української перемоги у війни проти диктатури рф, – поділилася режисерка постановки Анастасія Агафонова.

У Мистецькому переході на Хрещатику, 38 провели перформанс, присвячений цивільним ув’язненим

Подію організувала правозахисна організація, яка є лауреатом Нобелівської премії миру, — Центр громадянських свобод. Центральними ж героями проєкту "Будь ласка, звільніть пташок!" є цивільних українців, які перебувають у полоні: Валентин Вигівський, Ірина Данилович, Сергій Цигіпа, Наріман Джелялов, Різа Ізетов та Ірина Горобцова.

"Звільнення цивільних ув’язнених — це дуже важке задання. Складність полягає ще в тому, що вони не підпадають під процедуру обміну, як підпадають військовополонені. Їх мають просто відпускати, а країна-агресор цього не робить", — зазначив член експертної ради Центру громадянських свобод Михайло Савва.

Нагадаємо, на Великдень Україна повернула з російського полону 130 військових.