У Театрі на Подолі показали виставу про життя маріупольців

У київському Театрі на Подолі відбувся показ документальної вистави "Обличчя кольору війни". За основу спектаклю взято реальні історії акторів маріупольського театру Conception про перебування в тимчасово окупованому росіянами місті.

Актори наповнили виставу власними емоціями та досвідом пережитої трагедії. Вони показали, як намагалися вижити під постійними обстрілами, перебуваючи у підвалі та втрачаючи своїх близьких. Влучні аудіовізуальні рішення режисера Олексія Гнатюка ще сильніше передали той біль та страх, які супроводжували жителів Маріуполя.

"Важливо, щоб трагічні події Маріуполя залишалися не лише у нашій пам’яті та серці, але й були розказані усьому світу. Ця вистава є таким свідченням. Вона замальовує ті жахи, що пережили маріупольці. У ній актори не грають ролі, а проживають події. Адже, на жаль, це не вигадана історія. Саме мистецтво допоможе зберегти пам'ять для того, щоб ті трагічні події ніколи не були забуті", — зазначив мер Вадим Бойченко.


Режисер вистави сподівається на подальшу роботу з маріупольськими акторами. Він розраховує ще раз показати поставку в Театрі на Подолі, а також спектакль планують показати в інших українських та європейських містах.

"Люди мають знати про цей біль, про те, що ми переживали", — зазначає Олексій Гнатюк.