У столиці закінчується розчистка русла річки Либідь: фото

У Києві закінчується комплекс робіт із розчистки підземної ділянки русла річки Либідь біля вулиці Саперно-Слобідської в Голосієві для уникнення підтоплень навесні. 

Про це повідомляють на сайті Київської міської ради. Розчистка русла річки Либідь біля вул. Саперно-СлобідськоїРоботи планують закінчити вже найближчими днями.

Це дозволить знизити ризик підтоплень, що часто виникають через ускладнення стоку води.Розчистка русла річки Либідь біля вул. Саперно-Слобідської В наступному році планують втілити проєкт ревіталізації річки: її звільнять з бетонних коробів там, де це можливо, та створять сприятливі умови для відпочинку киян на базі водойми. 

Роботи з очистки почали ще в липні цього року, їх комунальне підприємство “Плесо”.Розчистка русла річки Либідь біля вул. Саперно-Слобідської Проведення робіт на підземній ділянці річки напряму залежить від погодних умов, оскільки опади перетворюють русло в бурхливий потік — це ускладнює і уповільнює процес.

З початку робіт із підземної ділянки було видалено майже 2 900 куб. м сміття, включно із замуленим ґрунтом, гілками дерев і великою кількістю побутових предметів.Розчистка русла річки Либідь біля вул. Саперно-Слобідської “Наш Київ” вже писав, що на розчищення річки Либідь виділили майже 15 млн грн.

У Києві очистили річки Почайна та Либідь: фото