У столиці відкрили виставку "По Живому": про трагічні подї Голокосту
Фото - Міністерство культури та інформаційної політики України

26 січня у Києві відкрили виставковий проєкт "По живому", який розповідає про Голокост. Проєкт представлений у виставковому центрі "Жива пам’ять" Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр". 

Про це повідомили на сайті Міністерства культури та інформаційної політики України. 

В експозиції представлені твори двох сучасних українських митців — Матвія Вайсберга та Олександра Животкова. Також на виставці містяться документальні відеоархіви наслідків Голокосту.

Виставку доповнила відеоробота "Війна" режисера Олега Соснова, фотографа Олександра Глядєлова та композитора Антона Байбакова. Вона заснована на хроніці першого року вторгнення росії в Україну. Моторошні кадри, зняті одразу після деокупації Київської області, мало чим відрізняються від кадрів, які облетіли світ 78 років після звільнення концтабору Аушвіц.

"Такі трагедії як Голокост мають залишатися у пам’яті людей, щоб запобігти їхньому повторенню. Тому наше завдання — від одного до іншого покоління передавати факти про те, що сталося у Бабиному Яру та в інших місцях на карті Європи та світу, де людина дозволила собі вчинити жахливий злочин проти свого ближнього. Мистецтво, яке несе емоцію, є ефективним інструментом у збереженні історії", — розповів т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв. 

Адреса: виставковий центр "Жива пам'ять" Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр", вул. Юрія Іллєнка, 46а.

Режим роботи: виставка працюватиме до 25 лютого. Графік роботи: з 10:00 до 19:00 по буднях і з 11:00 до 18:00 щовихідних.

Вартість: вхід вільний. 

На вихідних у Києві пройдуть екскурсії оранжереями двох Ботанічних садів