У столиці відкрили центр терапії за допомогою собак: кому допомагають
Фото - Укрінформ

У Києві запрацював перший центр психологічної терапії за допомогою собак (каністерапії) InNikos.

Про це повідомляє Укрінформ.

Каністерапія — це терапія за допомогою собак, яка може позитивно впливати на психоемоційний стан людини. В столичному центрі працюють фахівці з психології та кінології, які мають щонайменше п’ять років досвіду роботи у цій сфері. 

Найголовніша робота з пережитим травматичним досвідом та проблемами із психоемоційним станом клієнта відбувається під час роботи з психологом. Собака при цьому допомагає створити атмосферу безпеки та відкритості на сеансах. В основі терапії з собакми лежить тісний зв’язок, який може зародитися між людиною та твариною. 

Песики, які "працюють" в цьому центрі, проходять суворий відбір. До участі у сеансах допускаються лише тварини, які пройшли ретельні ветеринарні огляди, легко йдуть на контакт, спокійно реагують на незнайомі ситуації та галас. Собаки, що працюють у центрі, обов'язково мають відповідні міжнародні сертифікати: IAHAIO, PADA або ASB.

"Собака повинна не терпіти, а любити і хотіти. Ми вважаємо, що допомога одному за рахунок іншого — неможлива. Тому і собака повинна отримувати задоволення від спілкування з людьми, і люди повинні отримувати задоволення від спілкування з собакою", — наголосила кінолог та адміністратор центру Дар’я Резніченко.

Стати клієнтами Центру можуть люди, які відчувають стрес та тривогу, пов’язані з пережитими травмами, нестачу підтримки, страх, занепокоєння, гнів та труднощі в адаптації до нових реалій життя. Також за допомогою можуть звернутись внутрішньо переміщені особи, військові, ветерани, сім’ї та діти військових, постраждалі від війни.

Займатись можна на групових сеансах, а також індивідуально. Всі заняття безкоштовні. 

У книгарні "Сяйво книги" пройде виставка картин, написаних жінками загиблих Героїв