У Києві відбувся фінал першої менторської програми Покоління перемоги: фото

У Києві відбулося закриття першої менторської програми "Покоління Перемоги" від освітньої фундації GoGlobal. На захід завітали міністр освіти та науки Оксен Лісовий та віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров. Вони поспілкувалися з учнями та дізналися про їхні досягнення.

У Києві відбувся фінал першої менторської програми Покоління перемоги: фото та результатиРезультати програми "Покоління Перемоги":

  • 79% школярів визначились зі своїми планами на майбутнє в освіті та кар’єрі;
  • 81% покращили свій емоційний стан;
  • 91% учнів прагнуть продовжувати свою освіту в Україні. 

Крім того, в усіх учасників на 20% поліпшилися знання зі шкільної програми та на 30% підвищилася мотивація до навчання. 

У Києві відбувся фінал першої менторської програми Покоління перемоги: фото та результатиУчасть у програмі брали 148 старшокласників із прикордонних громад Сумської, Харківської та Чернігівської областей. Протягом 3 місяців вони надолужували знання, займалися з менторами та психологами, створювали соціальні проєкти для своїх громад та спілкувалися з однолітками.

У Києві відбувся фінал першої менторської програми Покоління перемоги: фото та результатиУ МОН кажуть, що намагаються якомога більше дітей повернути до офлайн-навчання, оскільки для школярів важливе живе спілкування та соціалізація.

Освітні втрати — це значний виклик для української системи освіти. Міжнародне дослідження PISA показало, що освітні втрати у наших школярів сягають від півтора до двох років. Також одна із проблем, на яку вказують інші українські дослідження, — це втрати у соціально-емоційному розвитку та психологічному стані дітей. Менторські програми, які мають в собі такі освітні компоненти та елементи соціалізації, є цінними та ефективними у боротьбі з цими викликами

"Менторська програма "Покоління Перемоги" стала підтримкою та майданчиком для розвитку молоді, яка цього найбільше потребує. Юнаки та дівчата надолужили шкільні знання, активніше включалися у життя своїх громад, генерували власні соціально-важливі проєкти. Зокрема, стали впевненішими в собі та своїх силах і готові вдосконалювати свої навички та вчитись самостійно. Про це говорять і цифри: 79% наших учасників визначились із своїми планами, на 20% підтягнули свої знання зі шкільних предметів. Результат, яким ми пишаємось, — 94% юнаків та дівчат бажають продовжити свою освіту в Україні", — додала директорка GoGlobal Тетяна Коврига.   

У Києві відбувся фінал першої менторської програми Покоління перемоги: фото та результати

Зазначається, що менторську програму "Покоління Перемоги" продовжать, незабаром розпочнеться набір дітей. МОН планує масштабувати програму на прифронтові та прикордонні регіони. 

Дітям Київщини допомагатимуть у навчанні герої анімаційного фільму "Мавка. Лісова пісня"