У Spotify з'явились аудіокниги: як це працює
Ілюстрація: spotify.com

У музичному стрімінговому сервісі Spotify з'явилася функція прослуховування аудіокниг. Нині вона доступна лише у США, але незабаром має запрацювати і в інших країнах.

Про це повідомляє сайт компанії Spotify.

Зараз у бібліотеці сервісу користувачам доступно понад 300 000 найменувань аудіокниг. У Spotify вирішили розвивати розділ аудіокниг, оскільки зараз аудіокниги становлять лише 6-7% усього книжкового ринку, але ця категорія зростає на 20% з року в рік.

"Що нас дійсно надихає, так це надання слухачам нових чудових вражень - знайомство з аудіокнигами з аудиторією людей, які, можливо, ніколи не пробували їх інакше. Розміщуючи аудіокниги на Spotify, у нас є можливість не тільки розширити простір в цілому, але і збагатити життя слухачів", - розповів керівник відділу аудіокнижок і закритого контенту Spotify Нір Зічерман.

Користувачі сервісу можуть знайти аудіокниги у своїй бібліотеці поряд з музикою та подкастами, а також через пошук та у рекомендаціях на головній сторінці. Аудіокниги будуть відображатися зі значком блокування на кнопці відтворення, сигналізуючи про те, що їх необхідно придбати, щоб слухати. Придбати їх можна буде на веб-сторінці. Після повернення Spotify книга буде автоматично збережена в їх бібліотеці і доступна для прослуховування в будь-який час.

Аудіокниги можна завантажувати в автономному режимі. У програмі є функція автоматичного створення закладок, також включено контроль швидкості та функцію рейтингу аудіокниги.

Spotify до Дня Незалежності створив благодійний плейліст на підтримку України