МАФ на велодоріжці
Фото: facebook.com/oleksandr.rak96

У Солом'янському районі на вулиці Польовій, яку нещодавно відремонтували, на одній із зупинок встановили  МАФ дверима прямо на велодоріжку. Про це повідомив активіст Олександр Рак.

МАФ разом із зупинкою в цьому місті з'явився після проведення інвестиційного конкурсу КМДА, за умовами якого інвестор мав встановити термінал очікування транспорту з торговим павільйоном та провести благоустрій території. Проте переможець конкурсу примудрився поставити кіоск з кількома порушеннями правил благоустрою. 

За словами Рака, після того, як на порушення звернули увагу, МАФ повернули дверима до проїзної частини, а власнику кіоску виписали приписи та дали три дні на надання дозвільної документації. Активіст пообіцяв і далі слідкувати за розвитком подій.

Також на історію з МАФом звернула увагу депутатка Київради Ксенія Семенова. Вона відзначила, що ніхто б не додумався поставити кіоск дверима на проїзну частину дороги, але чомусь поставили його дверима на велодоріжку. 

"У зв‘язку з повною неспроможністю організувати роботу міського транспорту, все більше людей користується велосипедами й самокатами. Але реальний злам свідомості відбудеться тоді, коли велодоріжка сприйматиметься і виглядатиме як проїзна частина", — відзначила депутатка.

"Кошик Добра": куди можна здати непотрібні речі у Києві