У Солом'янському районі Києва перейменують вулицю на честь загиблого військового пілота "Джуса"
Фото - Міністерство оборони України

У Києві у Солом'янському районі перейменують вулицю на честь загиблого військового пілота Андрія Пільщикова (позивний Джус). Про це йдеться у відповіді міського голови Віталія Кличка на петицію. 

Раніше автор петиції пропонував назвати іменем військового саме вулицю Зеленогірську, яка начебто отримала свою назву від російського міста Зеленогорск.

Мер столиці підтримав петицію "у частині вшанування пам’яті видатного представника Повітряних сил Збройних сил України шляхом меморіалізації його постаті на території столиці". Але зазначив, що походження назви вулиці Зеленогорської не встановлене і немає офіційного висновку, чи належить вона до російської імперської символіки. Це означає, що перейменовуватимуть вулицю не за законом про декомунізацію.

Тепер ініціаторам петиції потрібно подати пропозицію щодо перейменування вулиці Зеленогірської та її обґрунтування. А також інформаційну довідку про Андрія Пільщикова та письмову згоду від родичів льотчика на перейменування вулиці на його честь.

У Солом'янському районі Києва перейменують вулицю на честь загиблого військового пілота "Джуса"

Нагадаємо, на початку серпня 2024 року електронна петиція з проханням перейменувати вулицю Зеленогірську в Солом’янському районі на честь загиблого військового льотчика Андрія "Джуса" Пільщикова набрала необхідну кількість підписів.

Військовий пілот МІГ-29 Андрій “Джус” Пільщиков загинув 25 серпня 2023 року під час зіткнення двох навчально-бойових літаків L-39 на Житомирщині. “Джус” похований на Аскольдовій могилі.

Одного з "Привидів Києва" пілота "Джуса" увічнили на Стіні пошани Музею авіації у Вашингтоні