одностатевий шлюб
Фото: unsplash.com

Парламент Словенії ухвалив поправки до законодавства, які дозволяють одностатевим парам укладати шлюб та усиновлювати дітей. Конституційний суд країни схвалив поправки до сімейного законодавства.

Про це повідомляє Euronews.

За легалізацію одностатевих шлюбів проголосувало 48 депутатів, проти — 29 та один утримався.

Зазначається, що Словенія стала першою колишньою комуністичною країною, яка підтримала таку реформу в Європі. У більшості її сусідів громадянські союзи чи одностатеві шлюби поки що не дозволені.

У липні Вищий суд Словенії ухвалив, що закон, який визначає шлюб лише між чоловіком та жінкою, дискримінує гомосексуальні та лесбійські пари. Парламент зобов'язали внести зміни до законодавства протягом шести місяців.

"З цими змінами ми визнаємо права одностатевих пар, які вони мали мати протягом тривалого часу", — заявив держсекретар Саймон Мал'євац, представляючи поправку депутатам.

Однак не всі у Словенії погодились із поправками у сімейному законодавстві. Так, опозиційна Демократична партія Словенії розкритикувала рішення Конституційного суду та організувала кілька мітингів проти нового закону.

Раніше ми розповідали про те, що в Україні можуть дозволити реєструвати одностатеві партнерства. А також пояснювали, що це означає.

Куба легалізувала одностатеві шлюби