Kyiv Design Week вперше проведуть одночасно в Україні та Швейцарії: фото

Kyiv Design Week вперше у 2023 році проводять одночасно в Україні та Швейцарії. З 31 серпня по 19 вересня у Цюриху в рамках Zurich Design Weeks за підтримки GIZ  відбудеться Kyiv Design Week 2023 "Київ: Місто змін".

Kyiv Design Week 2023 "Київ: Місто змін"Під час події європейців познайомлять із сучасним українським дизайном у всіх його проявах. Серед учасників — Projector Institute, MacPaw, ZAVOD та Save Kyiv Modernism.

Design Week — це щорічна подія у світі дизайну, яка проходить у найбільших столицях світу: в Мілані, Парижі, Лондоні, Дубаї. Вона охоплює близько двадцяти сфер дизайну: одяг, меблі, архітектуру, ілюстрацію, предметний дизайн.

Kyiv Design Week 2023 "Київ: Місто змін"Київський тиждень дизайну цього року відбудеться вперше. Через повномасштабну війну подія не може пройти у столиці.Крім того, багато українських дизайнерів вимушено працюють у різних містах Європи. 

Kyiv Design Week 2023 "Київ: Місто змін""Ця подія давно була у стратегічних планах асоціації Design4Ukraine. Спочатку через COVID-19 і зараз через війну ми не можемо реалізувати всі ідеї у повному обсязі, але все одно започатковуємо таку важливу для країни подію. Ми присвячуємо Kyiv Design Week українській столиці, бо протягом багатьох століть Київ був на перехресті шляхів і культур, залишаючись Майданом свободи для багатьох поколінь. Легендарний Київ продовжує нас надихати, мріяти, творити, змінюватися навіть у такий складний час, коли в країні триває повномасштабна війна", — кажуть ініціатори та куратори події Анастасія Білецька та Ярослав Белінський.

Kyiv Design Week 2023 "Київ: Місто змін"Kyiv Design Week відбуватиметься одночасно на різних локаціях Цюриха й Києва і представлятиме графічний, предметний, промисловий та колекційний дизайн, кібермоду, мистецтво та різні ремесла. Основні події пройдуть у Цюриху. Протягом трьох тижнів пройдуть виставки, дискусії, презентації, лекції, покази документальних фільмів, перформанси, світлове шоу тощо.

Kyiv Design Week 2023 "Київ: Місто змін"

Що покажуть на виставці Kyiv Design Week у Цюриху:

  • Projector Institute покаже у Цюриху короткометражний фільм "Хроніки київського дизайну" (Kyiv’s Design Chronicles);
  • Компанія-виробник програмного забезпечення MacPaw презентує новий базовий шрифт Fixel;
  • UFEG (Ukrainian Fashion Education Group) покаже колекцію одягу Roots of the future, яка досліджує злиття моди та технологій;
  • Бренд TheO Wallpaper представить палітру кольорів фарб для інтер’єрів Kyiv colors, які є відображенням кольорів різних архітектурних об’єктів української столиці;
  • Українська годинникова компанія ZAVOD розкаже історію годинників RIDER1991 та REAL TIME;
  • Save Kyiv Modernism та Aspichi представлять у VR-подорож архітектурними об’єктами бруталізму української столиці.

Kyiv Design Week 2023 "Київ: Місто змін"Кілька подій в рамках Kyiv Design Week відбудеться і в Києві, зокрема, прихильники дизайну зможуть відвідати презентації, дизайнерські панелі та воркшопи. 

Повну програму Kyiv Design Week можна подивитися за посиланням.

Організаторами проєкту є українське професійне громадське об’єднання Design4Ukraine, яке покращує життя суспільства шляхом впровадження і просування культури дизайну. Команда Design4Ukraine проєктує екосистемні зміни в креативному секторі за допомогою методології Design of Changes — комплексної багатоетапної програми створення екосистеми пасіонаріїв.

Українська студія дизайну розробила проєкт зупинки-укриття з прозорим дахом: фото