Школи Києва

Департамент освіти і науки КМДА розповів про особливості оцінювання знань учнів столичних шкіл за перший семестр 2022/2023 навчального року.

Начальникам районних управлінь освіти та директорам столичних шкіл розіслали листи, у яких пояснюється, як зміниться оцінювання знань за перший семестр в умовах війни. У листах зокрема зазначено, що російська військова агресія призводить до переривання та часткового призупинення освітнього процесу через повітряні тривоги, відключення світла, опалення, інтернету або повідомлення про мінування тощо.

Все це призводить до того, що не всіх учнів можна атестувати через тривалу відсутність зв'язку з вчителем.

Для таких учнів Департамент освіти рекомендує школам:

  • Організувати під час зимових канікул (до 27 січня) компенсаторні консультації або заняття з деяких предметів, під час яких учні могли б надолужити пропущений матеріал разом з вчителем та, можливо, отримати кращу семестрову оцінку;
  • Відтермінувати атестацію учнів за перший семестр і провести її до 1 березня 2023 року.

В Департаменті освіти зазначили, що остаточні рішення щодо цих пропозицій заклади освіти мають ухвалювати самостійно на педрадах.

Нагадаємо, зимові канікули у київських школах в цьому навчальному році триватимуть цілий місяць. Вони розпочнуться 26 грудня цього року, а закінчаться 27 січня наступного.

Яка вона, Україна майбутнього? Маніфест змін від українських школярів