У Печерському районі перевірили сховища, на які скаржилися кияни

У Києві перевірили укриття у центрі столиці. Одне з укриттів виявилося непридатним до використання.

Про це повідомили на сайті КМДА.

Директор Департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук та мер Києва Віталій Кличко оглянули укриття у Печерському районі. Мешканці постійно жалілися на те, що вони не можуть потрапити до сховища, а коли їх пускали — не могли там знаходитися через жахливі умови.

Результати перевірки незадовільні. 

Воно не придатне до використання, не відремонтоване та не облаштоване. Вентиляції немає. Запах грибка. Немає ні стільців, ні лавок. А стояти люди не будуть, бо іноді повітряна тривога триває кілька годин.

Мер Києва стверджує, що на ремонт укриттів влада виділяла кошти, проте оглянувши це укриття стає невідомим, куди ці гроші поділися.

Спочатку посадовці районів скаржилися, що немає грошей. Гроші виділили. Але не всі поспішають втілити те, на що отримали кошти. Це – неприйнятна ситуація! Адже безпека сьогодні є ключовим питанням для кожного киянина

Кличко наголосив, що винні за неналежну підготовку укриттів нестимуть відповідальність.

Кияни наразі мають доступ до 4 тисяч укриттів. Серед них — підземні автопаркінги, підземні переходи, приміщення метрополітену, цокольні та підвальні приміщення. До цих сховищ подвійного призначення повинен бути доступ для кожного мешканця Києва під час тривоги. 

Раніше ми писали, що рятувальники зрізатимуть замки з укриттів, якщо їх не відчинятимуть під час повітряної тривоги.

У Києві не будуватимуть укриття на зупинках