Лавандове поле створять на Троєщині
Фото: pixabay.com

Наступного року на столичній Троєщині висадять лавандове поле, що налічуватиме 2500 кущів цієї рослини. Про це повідомив генеральний директор "Київзеленбуду" Олексій Король в інтерв'ю виданню "Вечірній Київ".

За його словами, у 2023 році "Київзеленбуд" продовжить практику висадження "туристичних магнітів" у столичних парках — пишних "островів" з рослин одного виду. В рамках цієї ініціативи в одному з парків Деснянського району створять лавандове поле з 2,5 тисячами кущів.

За словами Короля, це буде "парк з водними об’єктами на Троєщині". Ймовірно, йдеться про новий парк між проспектами Шухевича та Червоної Калини й вулицею Бальзака.

"Також буде висаджено гортензії на Русанівській набережній, деревовидні кущі церцисів — у парку "Партизанська слава". Плануємо висадити також низькорослі дерева гліцинії у сквері на Львівській площі. А ідеї тематичних клумб для наших дизайнерів на наступний рік підказує саме життя: ми готуємось до перемоги", – розповів голова "Київзеленбуду".

Він додав, що спеціалісти з озеленення вже висадили у теплицях рослини для клумб, і сподіваються витримати їх тепловий режим своїми коштами, без видатків з бюджету. Перші тематичні панно у місті мають з’явитися вже наступного травня.

"Віримо в те, що вони будуть присвячені перемозі", — додав Король.

Нагадаємо, у Києві в рамках пілотного проєкту деякі парки та сквери взимку посипатимуть гранітною крихтою замість солі. Новий спосіб протикригової обробки спробують у 50 парках та скверах столиці.

З'явилась онлайн-карта усіх дерев на вулицях центра Києва