Комендантська година в новорічну ніч
Фото: pixabay.com

Комендантська година у новорічну ніч з 31 грудня на 1 січня діятиме так само як і у будь-який інший день, а порушники ризикують опинитися у відділку поліції. Про це повідомила речниця голови Нацполіції Мар'яна Рева в ефірі національного телемарафону.

За її словами, у Новий рік порушників комендантської години, які серед ночі опиняться на вулиці, будуть затримувати та перевіряти правоохоронці.

"Люди повинні розуміти, що незалежно від того, який день у нас — святковий або несвятковий — є певні вимоги комендантської години. Поліцейські перевірятимуть осіб, перевірятимуть їхні документи, доставлятимуть до підрозділів поліції для встановлення особи або перевірки цієї особи", — сказала Рева.

Також вона нагадала, що в Україні діє заборона на використання піротехніки. І правоохоронці також будуть реагувати на порушення цієї заборони. Тож речниця голови Нацполіції закликала українців подумати про тих, кому вибухи петард та салютів можуть нагадати про вибухи снарядів.

Нагадаємо, Комендантська година у Києві діє щодня з 23:00 до 05:00. Кілька тижнів тому на сайті Київради створили петицію з проханням скасувати її в ніч на 1 січня 2023 року, аби містяни могли відсвяткувати Новий рік. Проте столична влада відкинула таку пропозицію, адже жодних великих святкувань Нового року та Різдва у столиці не буде. 

У "Дії" можна проголосувати за дату святкування Різдва