У новобудові Києва, яку недощавно мали знести, продають житло

У новобудові на вулиці Волошина в Солом’янському районі Києва, яку нещодавно мали знести, знову почали продавати квартири.

Про це повідомляє портал "Нерухомі".

Зазначається, що до Окружного адмінсуду звернувся заступник прокурора з адміністративним позовом до ОК "Інбуд девелопмент", в якому просив суд зобов'язати кооператив за власний кошт здійснити знесення ще недобудованого будинку. У 2020 році суд повністю задовольнив клопотання прокуратури. Апеляційну інстанцію забудовник програв також.

Водночас у грудні 2021 року Верховний Суд частково задовольнив скаргу ОК "Інбуд девелопмент". Рішення Окружного адміністративного суду та постанову Шостого апеляційного адміністративного суду скасовували та направили справу на новий розгляд.

Зрештою, 13 жовтня 2022 року ОАСК ухвалив рішення залишити позов без розгляду.

Житловий комплекс "Будинок на Волошина" розташований біля станції "Караваєві Дачі". Ще у 2017 році після опору місцевої громади, розголосу та скарг місцевих жителів, Департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю КМДА скасував дозволи на початок будівельних робіт у зв'язку з очевидними ознаками нецільового використання земельної ділянки.

Нагадаємо, рішенням суду у власність Києва повернули два приміщення на Подолі, які незаконно привласнили шахраї.