Укриття
Фото: rozvytok-osvity.te.ua

Перший заступник Міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін в етері всеукраїнського телемарафону Uaразом повідомив, що в Тернопільській області зараз найбільша кількість  закладів освіти (45%), підготовлених до нового навчального року з точки зору безпеки — це 56% учасників освітнього процесу.

Також Євгеній Єнін констатував, що "близько 20 000 закладів всіх рівнів та форм власності потребують обладнання укриттів. Йдеться про безпеку понад 7,5 млн осіб – учасників освітнього процесу. Звичайно, є регіони де відновити навчальний процес через напружену безпекову ситуацію буде вкрай важко.  Наприклад, я днями був на Харківщині і в умовах, коли час дольоту снарядів складає до сорока секунд, говорити про офлайн навчання не доводиться".

Перший заступник міністра зазначив, що фахівці МВС відкриті для взаємодії та надання допомоги учасникам освітнього процесу в межах компетенції. Але дозвіл на відкриття не буде надаватися у випадку їхньої невідповідності критеріям та вимогам безпеки.

Окрім Тернопільської області відомо, що в Рівненській забезпечено укриттями  30% закладів освіти з  37% учасників освітнього процесу. Закарпаття відповідно 30% та 30%.  У Києві укриття мають 40% закладів освіти з 15% учасників освітнього процесу в них. 

Нагадаємо, що тиждень тому міністерство внутрішніх справ нещодавно розпочало проєкт "Безпечне освітнє середовище".

Чи можна використовувати підвали в закладах освіти як укриття